Till innehåll på sidan

Om Adolf Fredriks musikklasser

Adolf Fredriks musikklasser ligger i Vasastan i Stockholm, mellan Norra Bantorget och Odenplan och på Farstavägen 118 i Farsta. Adolf Fredrik i Vasastan är en stor skola med cirka 1100 elever och en personalstyrka på runt 120 medarbetare. Skolan har 36 klasser från år 4–9 och verksamheten är organiserad i arbetslag.

Tre arbetslag arbetar med elever åk 4–6 och ytterligare tre arbetslag åk 7–9. Klasserna består av 30–31 elever.

Adolf Fredriks musikklasser är en grundskola med en stor profilverksamhet. Skolan är, sedan 1939, en sång- och körskola med kvalitet, bredd och stort renommé – såväl i Sverige som i världen. Vi bedriver idag en musikundervisning på hög nationell och internationell nivå. Det gör att man som elev på skolan inte bara deltar i det normala skolarbetet, utan också deltar i en utvecklad musik- och konsertverksamhet som sträcker sig en bra bit utanför klassrummet.

Vårt internationella arbete utvidgas allt mer och vi har etablerade samarbeten med musikskolor och musikcenter runt om i världen. Syftet med detta är att skapa relationer och erfarenhetsutbyten mellan elever och lärare i olika länder och på så sätt arbeta för större förståelse mellan olika kulturer. Vår ambition är att skapa möten mellan elever från olika länder med musiken som den stora förenande faktorn.

Dela:
Kategorier: