Inför färdighetsproven i januari

I januari 2020 är det dags för färdighetsproven inför läsåret 2020/2021.

Om provtiderna

Du som har fått en tid för färdighetsprov kan logga in via e-tjänsten och se den. Vi tar inte emot sena anmälningar eller önskningar om nya provtider sedan anmälan och tidsbokningen stängt. Sena anmälningar kommer inte att hanteras. Om du inte har bekräftat din tid inom den givna tidsramen har du inte din provtid kvar.  

Instruktioner för hur du ser vilka tider ditt barn har tilldelats för gruppgenomgång och individuellt prov finns här>>

Proven pågår från den 8 januari till och med den 30 januari. Alla prov (både för sökande till Farsta och till Norrmalm) sker på Västmannagatan 19, plan 5. Välj ingång B. 

Det finns små möjligheter att boka om tiden för färdighetsprovet så vi ber er att utnyttja den tid ni har blivit tilldelade. I januari möter vi nästan 1000 barn som söker till Adolf Fredriks musikklasser årskurs 4-9. Därför är det också viktigt att passa sin tid. Var gärna på plats ett par minuter i förväg så att ditt barn hinner pusta lite innan sitt prov. 

Anmälan till färdighetsprovet var öppen från den 15 oktober kl 08.00 till den 30 november kl 17.00. 

Hur går färdighetsprovet till?

Här kan du läsa om hur färdighetsprovet går till.  

Var genomförs gruppgenomgången och det individuella provet?

Gruppgenomgången är i aulan på plan 5. De individuella proven genomförs i sal 502-505, också på plan 5. Alla prov sker på Västmannagatan 19. Välj ingång B. Vi skyltar efter bästa förmåga för att ni ska hitta rätt.

Var genomförs teoriprovet?

Ett antal sökande till årskurs 5-9 blir kallade till ett teoriprov. Besked om ditt barn är kallat till teoriprovet skickar vi ut via e-post efter att samtliga sångprov är genomförda. År 2020 skickas kallelser ut i vecka 6.

2020 genomförs teoriprovet den 13 februari kl 14-15 eller 15-16 på Västmannagatan. Det finns tyvärr inga möjligheter att göra provet vid ett annat tillfälle.

Vad gör jag om jag får/har fått förhinder?

Vi har ett begränsat antal provtider. Om den sökande inte har feber eller magsjuka och "står på benen" brukar vi säga att de kan genomföra provet ändå. I annat fall försöker vi, om det är möjligt, att boka om tider inom vår provperiod. Hör i så fall av dig till skolans expedition. Efter den 30 januari är detta alltså inte möjligt. 

Blir du försenad mer än fem minuter till ditt prov behöver vi boka om din tid. Då får du höra av dig till expeditionen på plan 2. Proven pågår till och med 30 januari. Därefter genomförs inte fler prov.

Förbered gärna ditt barn på att 

  • våra musiklärare är erfarna och kan "höra igenom" både heshet, förkylningar och nervositet.
  • 2-5 personer lyssnar på dem under det individuella provet.
  • provet kanske inte upplevs att vara "lätt". Eftersom det är många som söker till Adolf Fredriks musikklasser ökar övningarna under provet i svårighetsgrad. Att inte ha "klarat" alla övningar innbär inte att man har gjort ett dåligt prov.
  • musiklärarna som sitter och lyssnar inte kommer att säga "bra" eller andra värderande ord under provet. 
  • det finns ett begränsat antal platser och ditt barn kan ha gjort ett väl godkänt prov och inte bli antagen. 
  • ta med en lapp med startton för den egna sången. 
  • vi är jätteglada att träffa alla barn som söker till Adolf Fredriks musikklasser!  

Välkomna till oss i januari!

Dela:
Kategorier: