Välkomna alla sökande till Adolf Fredriks musikklasser!

Du som anmält dig inom utsatta datum har fått en tid för gruppgenomgång och individuellt prov. Proven pågår till och med 30 januari. Alla prov (både för sökande till Farsta och till Norrmalm) sker på Västmannagatan 19, plan 5. Välj ingång B.

Var genomförs gruppgenomgången och det individuella provet?

Gruppgenomgången är i aulan på plan 5. De individuella proven genomförs i sal 502-505, också på plan 5. Vi har skyltat efter bästa förmåga för att ni ska hitta rätt.

Och teoriprovet?

Ett antal sökande till årskurs 5-9 blir kallade till teoriprov. Besked om ditt barn är kallat till teoriprovet skickar vi ut efter att alla sångprov är genomförda, alltså i vecka 6. 

2019 genomförs teoriprovet den 14 februari kl 14-15 eller 15-16 på Västmannagatan. Det finns tyvärr inga möjligheter att göra provet vid ett annat tillfälle.

Vad gör jag om jag får/har fått förhinder?

Vi har begränsat med provtider. Om ditt barn inte har feber eller magsjuka och "står på benen" brukar vi säga att de kan genomföra provet ändå. I annat fall försöker vi, om det är möjligt, att boka om tider inom vår provperiod. Hör i så fall av dig till skolans expedition. Efter den 30 januari är detta alltså inte möjligt. 

Blir du försenad mer än fem minuter till ditt prov behöver vi boka om din tid. Då får du höra av dig till expeditionen på plan 2. Proven pågår till och med 30 januari. Därefter genomförs inte fler prov.

Förbered gärna ditt barn på att 

  • våra examinatorer är erfarna och kan "höra igenom" både heshet, förkylningar och nervositet.
  • 2-5 personer lyssnar på dem under det individuella provet.
  • provet kanske inte upplevs att vara "lätt". Eftersom det är många som söker till Adolf Fredriks musikklasser ökar övningarna under provet i svårighetsgrad. Att inte ha "klarat" alla övningar innbär inte att man har gjort ett dåligt prov.
  • musiklärarna som sitter och lyssnar inte kommer att säga "bra" eller andra värderande ord under provet. 
  • det finns ett begränsat antal platser och ditt barn kan ha gjort ett väl godkänt prov och ändå inte bli antagen. 
  • vi är jätteglada att träffa alla barn som söker till Adolf Fredriks musikklasser!  

Läs mer om hur proven går till.

Vi ser fram emot att träffa er alla och höra er sjunga!

Dela:
Kategorier: