Föräldrasamverkan

AFFF – en stolt och aktiv föräldraförening

På Adolf Fredrik har vi ett starkt föräldraengagemang bland annat i en aktiv föräldraförening. AFFF är ett mycket användbart forum där föräldrar kan samtala, nätverka och främja elevernas trivsel i skolan.

Föreningens verksamhet under året leds av styrelsen och olika utskott (med föräldrar som är intresserade av ett specifikt område). Föreningens aktiva arbete har hittills gett upphov till en rad traditioner som sätter guldkant på elevernas skolgång. Till exempel arrangeras en Skördefest på skolgården varje höst, en vårbal för niorna och teambuildingaktiviteter för sexor och sjuor.

Att varje fjärdeklassare får en stämgaffel är också en AFFF-tradition. Allt detta bekostas av AFFF, som får sina intäkter från medlemsavgifter och skördefestöverskottet.

Kontakt

Här hittar du föräldraföreningens hemsida.

Vill du komma i kontakt med föräldraföreningen går det bra att skicka ett e-postmeddelande.

Här hittar du föräldraföreningens facebooksida.

 

Föräldrakören

På AF finns en föräldrakör för föräldrar som "brås på sina barn". Kören består av cirka 45 korister som ses och repeterar en kväll i veckan i skolans lokaler. Repertoaren är bred, från Bach till Elton John och sångglädjen är hög! Kören har turnerat både i Sverige och utomlands, bland annat i Tyskland, Serbien och Italien. Varje höst välkomnas nya sångsugna föräldrar till Öppet Hus och provsjungning.

Just nu (januari 2019) skulle vi välkomna förstärkning på herrsidan. Är du tenor eller bas? Har du barn på AF, har sjungit i kör tidigare och läser noter? Då är du varmt välkommen att höra av dig till körens ledare Carin Wallgren på 070-641 2616 eller körens ordförande Carolina Tendorf på 070-9130670. 

Hör av dig snarast och senast den 15 februari så du hinner vara med och öva in vårens repertoar! Vi repeterar på måndagar kl 19-21.

Dela:
Kategorier: