Till innehåll på sidan

Adolf Fredriks Gosskör

En av skolans två representationskörer

Kören består idag av ca 60 pojkar och unga män i årskurs 5-9 och är indelad i sopran, alt, tenor och bas. Pojkar i årskurs 4 sjunger under vårterminen i Preparandkören för att sedan söka till Gosskören.

Höga ambitioner

Adolf Fredriks Gosskör präglas av stora ambitioner och man arbetar långsiktigt och strukturerat med målet att bli en nationellt och internationellt ledande kör inom sin genre.

Kören har genom åren bland annat medverkat vid uppsättningar med Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, medverkat i konserter med Sveriges Radios Symfoniorkester samt arbetat med Stockholms Läns Blåsarsymfoniker. De har synts i TV, bland annat vid Prins Nicolas dop, i Melodifestivalen, Skavlan och Nyhetsmorgon.

Flitigt anlitad

Gosskören är flitigt anlitad för sång vid konferenser och företagsevenemang samt har en regelbunden konsertverksamhet. Konsertturnéer har under åren gjorts till bl.a. Italien, Estland, Tyskland och Japan och kören har även spelat in ett flertal cd-skivor.

Över femtio år på nacken

Gosskören bildades 1965 av musikdirektör Jan Åke Hillerud, som ledde kören till och med 1997. Gosskörens verksamhet låg nere till 2001, då kören startade på nytt under ledning av Christoffer Holgersson. Från hösten 2009-våren 2017 leddes kören av Pelle Olofson och under dessa år var kören en renodlad diskantkör med enbart sopran- och altstämmor. Nuvarande dirigent och konstnärlig ledare är Tony Margeta.

 

Välkommen att besöka Gosskörens hemsida

Dela:
Kategorier: